3. degetul meu mic

asteptam sa iau ceasca de cafea, cu ochii altcuiva ma priveam ca intr-un film pe pelicula de 35 mm in derulare alb negru de Darren Aronofsky, cum imi petreceam mezinul stramb incolacindu-se pe toarta subtire. ceasca fierbinte, simteam pe fata mea cu dintii un pic stransi momentul cand neuronii din sistemul nervos central au transmis neuronilor din buricele degetelor impulsul fierbintelei cestii. nu vedeam bine contrastele din cauza ca era alb negru in jur, nu vedeam bine daca eu pluteam din galben sau galbenul plutea din minte, si de ce galben, ce e cu pata asta de gri deschis?in 16 biti ar fi galben? pupila marita ma ajuta sa disting culoare cafelei, si culoarea aromei. Da, ce-ai patit la degetul ala?

– Povestea Porcului! privesc pe sub sprancene in sala, roman in trei acte, cu pauza de tigara dupe. Era odata ca niciodata, ca de n-ar fi, cica nu s-ar povesti, pe cand se potcovea purecele cu noua oca de otel si totuna sarea dintr-o imparatie in alta, si prin asta nu vreau sa arat cat de mici erau imparatiile ci cat de mari erau purecii, sau vicevercea. Deci era odata sau niciodata un purece sarac lipit pamantului, si-ntr-o zi cand gaseste a doua zi pe vrejul de fasole, ce? coreeect: doua mere de aur. Nu sta mult pe ganduri si mi ti-l apuca, doamnelor si domnilor, de chica si il infige pana la genunchi: Zmeule, zmeule nu ma omora, ca ti-oi fi de mare folos, zise Sfanta Vinere si ii da o pana, care cum o arunca se transforma intr-o padure. Trei iezi cucuieti, si palosul Erindur. Fluerul era fermecat, daca suflai din el pe o parte miere pe alta parte lapte si miere, sau invers. Si unde nu se ridica Praslea cel voinic, doamnelor si domnilor, isi da scufita rosie de pe ochi si zice: daca esti om rau am o catea cu colti de otel si am pus-o la curatat de porumb. Da calu’, ca calu’ manca jaratec, trosc pleosc freca lampa. Bah lampa, da sa ma prezint: Cenusaressa, at your service. Si unde nu-i crescuse un par de aur bogat cat altii in zece. Dar sa revenim, peste noua tari era un castel gen micul muc da mai mare si avea trei fii. Cel mijlociu care hranea o armata cu o singura paine zice: Tata, tata, vreau sa ma marit! Tu, prostule, cum sa te mariti, a scuze, credeam ca-i ma-ta. Greierul canta, ce-l durea pe el in paispe, daca asa era povestea. Si atunci apare de unde nu crezi de unde nu visezi calare pe o sa, cine? cei patru pitici dintre care trei Mutulica si Somnorosu’, prezentati arm’! Pariu pe 100 de lei ca nu stiti ce aveau in mana? o potcoava de argint? proteza de aur? nu, nu si iarasi nu. sfarsitul primei parti.

– Deci dupa cum va ziceam, Povestea Porcului: cele patruzeci de gaste, intr-un glas au zis: pasol na turbincu turbule. Balauru luat prin surpindere, doamnelor si domnelor, se zvarcoli un pic si apoi cazu intr-un somn adanc in cel mai inalt turn, dar degeaba avea nestemate si rubine si aur pe fundu galetii, daca n-avea pe unde iesi. Seesaaam, deschide-te! Si o lua la fuga iepureste Greuceanu, de-i scaparau calcaiele lui Ahile, ca de maru’ lu’ Adam nici nu mai zic. Amarat si ca vai de el, regele vulturilor, scoase pana si voi s-o arda, insa dintr-o miscare Praslea cel voinic’ ii dadu peste mana: pana mea, e pana mea! si se rostogoli in adancurili pamantului pana la fund, unde tartoru’ aka Scaraotzky ii tinea plamanii la foc incet. Zmeul de colo cu glas subtirel in sabii sa ne taiem, sau in buzdugane sa ne ….( conditionalul verbului a buzdugani). Lupul se aseza sa priveasca si el aceasta buluceala, isi aprinse o mahorca dar dupa ce prima doua dupa cap de la muma padurii se linistira apele. Tu bei or not tu bei, zice paharnicul viclean cu limba despicata si pe gura ii curgea venin, si din glas asa zicea: ” Fie-ti mila om bun, ca te-oi rasplati, cat altii in zece…noua opt sapte” …

Da, ce-ai patit la degetul ala? La care? le arat pe amandoua, te doare?

~ de Ramses3 pe februarie 10, 2010.

9 răspunsuri to “3. degetul meu mic”

  1. e clar…e de la pupila dilatata…:P

    Apreciază

  2. ce-ai fumat domle? e super povestea, cam de kkt totusi ca nu apare porcul la sfarsit din pielea arsa, da nu-i bai…iti dai seama pe parcurs :)))..oricum m-am cacat pe mine de ras

    Apreciază

  3. Tata, tata, vreau sa ma marit! Tu, prostule, cum sa te mariti, a scuze, credeam ca-i ma-ta.

    fuckin’ genius :)) LOoooOL

    Apreciază

  4. d’astea imi spuneau si mie bunicii..si toate se terminau cu si m-am catarat pe-o roata si v-am spus povestea toata…

    Apreciază

  5. muhahahaha, de mult n-am mai intrat, si cand intru tu aberezi. dar in fata a milioane de cititori de vad ca-ti calca pragu, zi acu, de fata cu toti, ce plm ai patit la dejtele alea de zici ca te-a calcat olifantii pe ele?
    am zis

    Apreciază

  6. de la ce e asa deget mic trimb ? al meu e asemanator ku acesta!!1

    Apreciază

  7. pai vezi aici https://fragmenterupte.wordpress.com/2009/05/27/0-degetul-meu-mic/
    din cauza asta il am stramb 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu