Traieste.

(sursa poza google)

…de unde vin eu, e soare si e bucurie, e voie buna si e dimineata, e muzica si si miros de boabe prajite de cafea, da, si e o floare care rade tot timpul si un motan fara palarie care stie toate bancurile din lume, si cateva din univers, e perfect aici, avem un patefon gigantic care canta viniluri cu bob dylan, dar si o formatie de jazz, ok.. recunosc, noi cantam in formatie, lucrurile sunt simple, si spunem adevaruri, adevarate teorii despre adevar. si apusurile, ahh apusurile, neaparat trebuie sa vezi apusurile, sunt doi sori si o luna, si eclipsele sunt … te lasa fara rasuflare, e ca si cum, ai fi in cosmos, inconjurat de aparate gri care piuie si se aprind in rosu sau verde si dintr-o data ai vedea prin hublou ce se afla dupa atmosfera: stelele, galaxiile, supernovele, si satelitii. ok, nu vreau sa ma laud, dar aici am parte de asta in fiecare dimineata. dragoni aurii de marimea unui boeing zburatacesc copacii din cand in cand, plonjand cu scantei in albia raurilor, ca apoi ca niste gheizere sa explodeze inspre cer. Nu exista strazi pavate si nu exista semafoare, vara sunt petale de flori peste tot, toamna frunze galbene si rosii, iar sambata poti zbura, nu ma crezi? deci aici de unde vin eu exista papadii uriase, si sambata florile se prefac in seminte cu puf, stii ca-n filme, si cu un singur puf poti zbura in jurul lumii.

… de unde vin eu, vine raul si intunericul, miroase a sulf si a chibrite arse, a excremente si a mlastina, cenusa si scrasnetul carcaselor de avioane prabusite te infioara, in mijlocul a ceea ce a fost casa mea exista un trunchi ars de stejar in care e infipta o halebarda plina de sange uscat, peste tot sunt razboaie care distrug totul in cale, nu ca ar mai fi ceva de distrus, de peste tot se aud strigate de durere, sau strigate de teama, sau urlete de manie, intunericul domina peste tot, din cauza fumului si prafului nu se vede cerul cenusiu si asa, meteoriti de foc cad peste pamant ranindu-l si lasand cratere fumegande, pe margini ruine si daramaturi. oameni sau demoni infasurati in piei de animale sau goi, inarmati cu securi si coase cauta si curma orice este verde si viu, armate de lacuste intuneca cerul din cand in cand si aduc prapad si moarte, sangele curge peste tot, durerea se aude langa tine in plescaitul noroiului. Paduri intregi sacrificate pentru a arde viul si frumosul, duhoarea lesurilor iti taie orice avant de a luat aer in plamani.

~ de Ramses3 pe decembrie 23, 2011.

7 răspunsuri to “Traieste.”

 1. me happy/me sad

  Apreciază

 2. de mult asa ceva pe aici nu

  Apreciază

 3. bah da e super tare poza asta? eu stiam una da Isusul avea alta fata. Eu zic ca partea aia frumoasa sa o pui la sfarsit nu p’asta urata, ca-ti ramane un gust amar asa. dar apreciem

  Apreciază

 4. eu speram sa nu stric totul cu poza aia, inca mai sper

  Apreciază

 5. da unde e asta, de unde vii tu?

  Apreciază

 6. Dafuq dude, este frumos fragmentul, doar ca it make me feel kind of sad

  Apreciază

 7. interesanta imaginea celor doua lumi !:)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: